Merhaba!
Bulut yazıları serimize hibrit yapıdan bahsederek devam edeceğiz.
Hibrit bulut entegrasyonu, eski sistemlerin tanıdık işlevselliğini bulutun gücü ve uyarlanabilirliği ile dengeleyerek veri yönetimi araç kutumuzu önemli ölçüde genişletme fırsatı veriyor. Hibrit çözümler, işletmeler için o kadar kritik hale geldi ki Gartner, 2022 yılına kadar tüm kuruluşların %90’ının hibrit bulut altyapısı kullanacağını tahmin ediyor.
Teknolojinin ilerlediği yönü göz önüne aldığımızda, çoğu şirket için bir hibrit bulut çözümünü devreye alma sorusu, bir “eğer” değil, ” ne zaman”dır. Bu yazıda, hibrit buluta ve bazı şirketlerin, yalnızca yerinde sunucularla mümkün olmayan yollarla sorunları yenilemek ve çözmek için onu nasıl kullandıklarına daha yakından bakacağız.
Hibrit bulutun çekiciliği, benzersiz veri ambarı gereksinimlerine özelleştirilebilir çözümler sağlama yeteneğinde yatmaktadır. Hibrit çözümler ölçeklenebilir olduğundan, şirketlerin yerinde sunucularını veya eski sistemlerini terk etmelerini gerektirmeden bulut bilişime uygun maliyetli yollar sunarlar. Veri entegrasyon araçları, hibrit bir çözümü benimsemeyi sorunsuz ve verimli hale getirir, ancak şirketlerin hibrit olmayı seçmesinin başka nedenleri de vardır.
Denge
Birçok şirket, bir hibrit bulut çözümünün, temel bulut bilişim işlevselliğinden tam olarak yararlanırken riski en aza indirmelerine olanak tanıdığını görüyor. Hibrit bulut mimarisinin güzelliği budur: Bulutun sunduğu her şeye erişim kazanırken verilerinizin toplam sahipliğini korursunuz.
Hız
Bazıları için hız ve gecikme konusundaki endişeler, şirketlerin verilerini kendi veri merkezlerinde tutmalarına neden oldu. Ancak bulut altyapısı ve internet, verilerin konumunun teslimat süresi üzerinde çok az veya hiç etkisi olmadığı bir noktaya evrildi. Aslında, bulut çözümleri genellikle yerinde sunucularda bulunanlardan daha yüksek işlem hızları sunar.
Güvenlik
Bulut, birçok durumda üstün veri güvenliği sağlama yeteneğini de kanıtlamıştır. Bulut sağlayıcıları, en son güvenlik teknolojisine ve uzmanlığına erişime sahiptir ve tehditleri hızlı ve etkili bir şekilde izleyebilir ve bunlara yanıt verebilir. Ayrıca bulut sağlayıcıları, itibarlarının ve başarılarının verilerinizi koruma yeteneklerine bağlı olduğunu anlarlar.
Uyumluluk
Bulut, hız ve güvenlik avantajlarına ek olarak, değişen uyumluluk düzenlemelerine de bir çözüm sunar. Şirketler, bulut özelliklerine erişmeye devam ederken verilerini yerel veya yerinde sunucularda tutabilir. Birçok bulut entegrasyon çözümü, şirketlerin uyumlu kalmasına yardımcı olmak için güvenlik ve gizlilik özelliklerini de otomatikleştirir.
Hibrit bulut entegrasyonu, veri yönetimi, depolama ve işleme yeteneklerini genişletmek için şirket içi ve yerel sunucuları özel veya genel bulut kaynaklarıyla birbirine bağlar. Hibrit bir bulut ortamında, veriler bu bağlı kaynaklar arasında taşınabilir ve verilere erişim kontrol edilebilir. Sonuç olarak, şirketler ve kuruluşlar, aynı anda bulutta yerel yeteneklere erişim kazanırken, depolama, yedekleme, uyumluluk veya güvenlik için kendi özel sunucularını koruyabilir.
Örneğin, Domino’s gibi bir işletme, bu verileri özel olarak barındırılan bir ortamda çalışan bir uygulamaya geçirmeden önce buluttaki mobil cihazlar gibi birden çok harici kaynaktan veri yakalayabilir, toplayabilir ve analiz edebilir. Veya Groupon gibi bir firma, müşteriye yönelik web varlığını genel bir buluta yerleştirebilir, ancak hassas verileri özel olarak barındırılan bir ortamda tutabilir.
En etkili hibrit bulut entegrasyon çözümleri, araçları ve hizmetleri, altyapı, yazılım, veri ve diğer operasyonların tek bir arabirimden yönetilen duyarlı bir ekosistemde etkileşime girdiği hizmet odaklı bir mimaride “service-oriented architecture” (SOA) birleştirir.
Hibrit bulut çözümleri, yakın gelecekte veri yönetiminde daha da büyük bir rol oynayacak şekilde gelişecektir. Daha az şirket ve kuruluş, yalnızca genel veya özel bulutlara güvenecek ve konteynerleştirmenin artan kullanımı, uygulamaların her tür veri mimarisinde çalışmasına izin verecektir. Şirketler bir dizi kaynak ve cihaz tarafından oluşturulan verilerle boğuşurken, makine öğrenimi ve Nesnelerin İnterneti’ndeki ilerlemeler, hibrit bulut ve çoklu bulut çözümlerinin yayılmasını da kolaylaştıracak. Yaklaşan bu gerçeklerin sonucu, inanılmaz veri içgörüleri sağlamaya devam etse bile veri yönetiminin muhtemelen daha karmaşık hale gelmesidir.
Hibrit bulut entegrasyonunu denemek için daha iyi bir zaman olmamıştı. Bulutun sunduğu güç, maliyet tasarrufu ve yenilik kapasitesi gibi avantajlar, artık neredeyse her türlü veri işleme veya depolama görevi için her şirkete her zaman sunuluyor. Bulut bilişim kaynakları özelleştirilebilir, her tür veri veya eski sistemle uyumlu ve verimlidir.
Hibrit bulut entegrasyonunu keşfetmek isteyen şirketler ve kuruluşlar için ana engel, geçişin nasıl yönetileceğini bulmak olabilir. İşte burada bir bulut entegrasyon platformu devreye girer. Talend Veri Yönetim Platformu, eski, yerinde, özel ve genel bilgi işlem kaynakları arasında sorunsuz bir geçiş sağlar. Ve yüzlerce bağlayıcıyla Talend Cloud, nereden gelirse gelsin tüm verilerinizi taşımanıza, depolamanıza ve işlemenize yardımcı olur.